detska gradina

Детска градина

     Детската градина Ви предлага приказния свят на Джани Родари, съчетан със съвременен лукс и нежна професионална грижа за Вашите деца, които го заслужават!

     Частна  детска градина „Джани РоДари“ започва да функционира като полудневна детска градина. Това става с разрешение на МОН – Заповед РД 14-14.16.03.2006г. 

     През 2007г. се превръща от полудневна в целодневна детска градина  с  разрешение на МОН- Заповед РД-14-84/18.05.2007г. 

ЧДГ „Джани РоДари“ е базова детска градина към ФНПП. Уникалната материална база и високият професионализъм на служителите дават възможност на бъдещите педагози да усвоят безценен опит и знания. Стаите и занималните са светли и слънчеви, обзаведени функционално, уютно и модерно. Децата имат възможност да се обучават и възпитават от учители професионалисти, които с обич се грижат за тях, съобразявайки се с индивидуалните им и психологически особености.

        Работим по одобрената от МОН програма.

1 – ва група- Просвета „Чуден свят“
2-ра група – Просвета „Чуден свят“
3-та група – Просвета „Чуден свят“

НОВО!!!

Групи в детската градина, обучаващи се изцяло на английски език

Детска градина „Джани РоДари“ отваря нови групи за деца, обучаващи се изцяло на английски език.

Заложихме на обучението на английски език, защото осъзнаваме колко е важно е да говорим чужди езици и то още от ранна детска възраст. Това прави децата по-уверени, гъвкави и любопитни към живота.

Паметта на малчуганите през първите 7 години от тяхното развитие не е обременена с много задачи и информация, което създава благоприятни предпоставки за изучаване на чужд език. Обучението е единствено на английски език, а темите на учебната програма са близки до ежедневието на децата и развиват тяхното любопитство. Малчуганите постепенно се научават да следват инструкции на английски език и да тренират умението за слушане с разбиране.

В заниманията ни включваме литературни произведения, с които обогатяваме лексиката – приказки, гатанки, разкази, театрални постановки и откъси от произведения на световната класика и съвременната литература за деца.

Използваме системата за обучение чрез йога  R.Y.E., която помага на децата за тяхната концентрация и успеваемост.

Използваме концепцията на Джани Родари, за да можем да стимулираме творческото въображение на децата чрез създаване на приказки.

Учителите и възпитателите ни обръщат сериозно внимание на преподаването на добродетели. От изключително важно значение за нас е да формираме представа в децата за ценности като честност, толерантност, уважение, отговорност, доброта, сътрудничество, съпричастност, любов.

Учебните дисциплини, застъпени в обучението са: български език и литература, социален и природен свят и математика.

Заедно учим и творим!

НОВО!!!

Засилено обучение по английски език в детската градина

Английският език се превръща в международен през последните години. Неслучайно на много места го определят като езика, чрез който хората по света  могат да се разбират.

В нашата детска градина децата изучават английски език всеки ден, като в часовете се говори изцяло на английски език за по-качествено обучение.

Използват се много игри, песни, занимателни задачи с цел да се привлече вниманието на децата и да научат думи, с които да могат да създадат начални изречения.

НОВО!!!

Йога

Защо йогата е важна за децата? Какви са ползите от йога за деца? Това са въпросите, които родителите често си задават. Ето и някои от ползите на йога за деца:

  • Изследванията показват, йога помага на децата да се съсредоточат в училище с цел постигане на високи академични успехи.
  • Йогата дава на децата повече вътрешен мир и радост.
  • Помага за повишаване на самочувствието и предпазва децата от проблемите с наднорменото  тегло.
  • Йогата помага на децата да работят заедно и да се научат да бъдат част от по-голяма общност и да  разширят своето въображение и креативност.

Йогата, от своя страна, учи децата и учениците от нашата детска градина и училище  на техники за релаксация и здраве, които им помогат да се справят по-добре с предизвикателствата на живота. Те се „докосват“ до йогата както в учебните си часове, така и в отделни занимания, а от предстоящата учебна година заниманията за децата ще бъдат увеличени.

 Нашето училище е  единственото в България, което предлага на своите възпитаници въздушна йога. Въздушната йога е релаксираща система от упражнения, вдъхновени от класическите асани, които се изпълняват с помощта на хамак.

НОВО!!!

Допълнителна работа за деца с обучителни затруднения

Когато говорим за деца с обучителни затруднения, ние по-скоро мислим за трудности с четенето или математиката, с уменията за организиране, със способността за внимание и концентрация в училище. Но много ученици с образователни затруднения и с разстройство на вниманието също имат и социални и комуникационни  трудности.

Те имат пр
облем  да се свързват с други деца, да се сприятеляват и да разбират какво се очаква от тях в социални ситуации.

Частно основно училище „Джани РоДари“ обръща сериозно внимание на личностното развитие на учениците и техните затруднения и работи допълнително с тези, които срещат трудности по съответния предмет с учителите по  дисциплината,както и с  логопед, психолог и ресурсен учител.

В зависимост от трудностите, пред които се изправят, те работят допълнително   и индивидуално с учител по йога и с учител по танци – свободното танцуване, като йогата, развива ума и сетивата, изгражда двигателна култура, без да сме обременени от това,  да постигаме резултати.

     Ръководството осъществява тясна връзка с родителите, за да се чувстваме като хора, дали всичко от себе си в тези най-важни години за детето. Езиковото обучение по английски започва от 3-годишна възраст, а втори западен език  – по желание на родителите – от 4-годишна възраст. Езиковото обучение е включено в месечната такса – английски език – всеки ден по 2 часа,руски и немски език,турски език, италиански език – два пъти седмично.

В месечната такса са включени и музикални занимания с музикален педагог.

Провеждаме открити уроци на всеки месец и половина.

     В учебен комплекс „Джани РоДари“ се използват методи за обучение както от философията на Монтесори, така и от Валдорската педагогика. Гордеем се и със своята авторска програма за обучение и възпитание, която се базира на „Граматика на фантазията“ написана от нашия патрон – Джани Родари.

След разширението си градината разполага вече и със сензорен кабинет за релаксация, където Вашето дете ще се чувства спокойно и защитено от негативни емоции и състояния. Релаксацията откъсва съзнанието от емоционално заредените мисли и насочва вниманието на детето към заобикалящите го предмети. По този начин то преодолява емоционалния си проблем и отново е в готовност да се включи в социалната среда.

     Разполагаме с:

– физкултурен салон, за който имаме издадено Удостоверение №2229008270/18.09.2008г. 

– 15 дка паркова площ

– 3 площадки за игра и спорт

– площадка по безопасност на движението     

– тенис-корт, игрище за волейбол и футбол

– собствена кухня

– транспорт

– 24-часова охрана, недопускаща лица без пропуски

– здравно обслужване

– консултации с психолог, логопед и ресурсен учител

– сензорен кабинет

     Учебен комплекс „Джани РоДари“ поставя силен акцент върху спорта. При нас децата всекидневно спортуват задължително сутрин и следобяд.

 ГРАДИНАТА РАБОТИ ЦЕЛОГОДИШНО БЕЗ ВАКАНЦИИ!!!