Ателиета

Ателиета

Ателиетата на „Джани РоДари“

“Кукли, маски и костюми”, или как да изнесем представление

“Леголандия”, или какъв е градът през детските очи

“Керамика и пластика”, или как да накараме глината да заговори

“Приятели на Изтока” (оригами, икебана и културни традиции)

“Пиано, солфеж, солово пеене и китара”, или музикантът у мен

“Забавна лаборатория” ( химия, физика и биология)

“Етикет”, или как да се държим в обществото

“Тайните на кухнята”, или здравословното хранене

“Аз работя в градината”, или плодовете на моя труд

“Млад огнеборец”, или малкият герой

АТЕЛИЕ ПО КЕРАМИКА

     В ателието по керамика развиваме своята сръчност, пластични умения, визуални възприятия, свързани с различните видове обеми, възможността да вземеш решения за начина, по който да изпълниш задачата. Технологични знания, които касаят работата с глина и много други умения, засягащи естетичните ни усещания, фантазия и ред. Темите и задачите са много забавни, внимателно подбрани и адаптирани спрямо възрастта и уменията на децата.

Заниманията с изкуство в група подобряват училищните взаимоотношения на децата, помагат им да канализират своята енергия в дейност за създаване, с релаксиращи функции и положителна емоция – „АЗ МОГА”. А непрекъснатите ни изяви предизвикват множество усмивки и доволни погледи.

ЛЕГО РОБОТИКА

Лего роботика е чудесен начин децата  да учат и да се забавляват едновременно. Уроците развиват аналитичното, абстрактното и логично мислене от ранна възраст. По този начин децата научават повече за технологиите, инженерството и решаването на проблеми.

Друго предимство предимства на уроците по Лего роботика  за деца в тази възрастова група е, че помагат за развитието на фините двигателни умения. Изграждането и програмирането на роботи изисква децата да използват ръцете си, за да сглобяват малки парчета и да работят с технология, която може да подобри тяхната сръчност и координацията между ръцете и очите.

Освен че развиват фината моторика, уроците по Лего роботика могат да помогнат на децата да развият умения за решаване на проблеми. Децата трябва да обмислят дизайна и конструкцията на своя робот, както и необходимото програмиране, за да функционира. Този процес изисква от тях да разделят процеса на отделни етапи, да обмислят стъпките, необходими за реализирането му, и да отстранят проблема, когато нещата не вървят по план. Това са важни умения, които децата могат да приложат в други области от живота си, като работа в училище и бъдеща кариера.

Лего уроците по роботика също са чудесен начин децата да се научат да работят  в екип и сътрудничество. Изграждането и програмирането на робот често изисква информация от множество хора и децата трябва да се научат да общуват и работят заедно, за да постигнат целта си. Това може да  им  помогне  да развият социални умения,  които ще бъдат ценни за тях в бъдеще, като комуникация и разрешаване на конфликти,

Конструиране – учим се да създаваме. Това в любимата част на всички деца с комплектите LEGO Education, които ни помагат да превърнем заниманието в страхотна игра.

Програмиране – етапът, в който роботът оживява и децата разбират как се случва магията. Учениците придобиват знания и умения, с които да програмират своя робот.

Преподавател: Цветелина Маринова