За учебния център

За учебния център

Учебен център „Джани РоДари” отвори врати за своите малки  и големи посетители през 2000 г. в деня на  Народните будители – 01.11.00г., който се превърна за нас в двоен празник. 

        За децата от 6-годишна възраст предлагаме предучилищна подготовка, лицензирана от МОН,  а за учениците от 1 до 7. клас  работи езикова занималня, където изявени преподаватели  в малки групи ги подготвят не само по учебната  им програма, но и ги възпитават, създават различни умения,  грижат се за   тяхното духовно израстване. 

В подходяща и уютна обстановка, с приятели на своята възраст те имат възможност да открият света за себе си и да развият своя талант, водени от учителите си с търпение и усмивка. Съботните школи  по икебана и рисуване, приложни изкуства са особено жадувани, както и арт-клубовете в неделя. Някои от най-изявените ни възпитаници са взимали често участие в предаването ”Бъклица и дрян” по радио “Хоризонт”. При възможност в петък  ги водим на изложби, посещаваме музеи, представления, като предварително подготвяме децата  с информация, разясняваме  термини, особености на постановките и вида изкуство. 

Стремим се да изграждаме всестранно тяхната личност и ги въвеждаме в света на красивото чрез уроците игри – Естетика на поведението, на храненето и облеклото. Правим здравни беседи със специалисти във връзка с осезаемите социални заплахи – наркомании /дрога, цигари и алкохол/, насилие. Запознаваме ги с правилника на движение по пътищата у нас и в Европа. Децата имат възможност за работа с библиотека, въвеждаме ги и в света на компютъра, работят с интернет.

          Тук се грижим не само за  техните интелектуални възможности, но и за физическото им развитие – предлагаме обучение  по плуване, йога, тенис, ски, като за облекчение на родителите разполагаме с транспорт и прибираме учениците по домовете. В свободното време правим  излети из София и околностите, както и екскурзии в страната, лагери на море и планина. През ваканциите организираме  целодневни забавления  – градски лагер, плувен лагер с обучение от треньори.

         Учебният център също така провежда курсове по български език и математика за 6.,7. клас и други предмети  за кандидатстване в гимназии и  във висши учебни заведения. В групите елитни преподаватели  в малки групи обучават учениците  с оглед  на изискванията на МОН и съвременната методика.

        При нас големи и малки изучават с желание чужди  езици в курсовете по английски, испански и немски.

         Приятели, в началото на лятото на 2007 година учебният център се разшири и с Целодневна детска градина и ясла „Джани РоДари”, която впоследствие стана една от най-популярните частни детски градини в София. 

Скъпи приятели, може би е време да Ви кажем  защо нашият учебен център се нарича така. В България италианският писател Джани Родари е много известен.Още от малки се запознавахме с неговите приказки и чудесни истории. Сега, като големи, бихме искали нашите деца да го открият за себе си. Има, разбира се, и още една причина, която да ни кара нас – основателите на центъра – да изберем това име. Писателят има принос и в теорията за създаване на приказки от деца. Неговата  книга “Граматика на фантазията” е в основата на идеята на нашия център и е, тъй да се каже, настолна. Опитваме се чрез игра да  провокираме интелектуалните  възможности на малките да развиват своите умения и фантазия, да творят.