Учебен комплекс Джани Родари

Учебен комплекс Джани Родари

Учебен комплекс „Джани РоДари” обединява частна детска градина и ясла, подготвителна група, основно иновативно училище с чужди езици, йога и изкуства. И всичко това – сред 15 дка паркова среда. Защото държим на хармоничното и здравословно израстване на децата.

В „Джани РоДари” се използват иновативни методи за обучение:

  • учене чрез правене и преживяване, за което сме изградили необходимата уникална материална база
  • Y. E. (Изследване на йога в образованието) – обучение чрез йога
  • Обучението по математика се осъществява чрез метода JUMP math
  • Изучаваме български език и литература по авторска програма “Граматика на фантазията” на големия италиански писател и наш патрон – Джани Родари
  • Всеки ден има занимания по музика по метода “Шулверк”, създаден от Карл Орф, чрез който се развива детският потенциал от най-ранна възраст

Ние държим на ранното чуждоезиково обучение:

  • в детската градина 2 часа дневно се изучават английски, немски, руски, а 2 часа седмично втори чужд език по избор.
  • В училище всеки ден 2 часа по основния език – английски, немски, руски и 2 часа седмично по свободно избираем език италиански, китайски, гръцки

Сред разнообразните ни ателиета е и това по керамика, където децата развиват своята сръчност, пластични умения, визуални възприятия. В ателието „Приятели на Изтока“ учениците ни изработват икебана и оригами, а в „Забавна лаборатория“ усъвършенстват познанията си по химия, физика и биология. Обичани от децата са и ателиетата „Етикет“, „Аз работа в градината“, „Тайните на кухнята“, сред които е здравословното хранене.

Педагозите осъществяват тясна връзка с родителите чрез електронен дневник, седмични рапорти, родителски срещи и открити уроци.

Детската градина разполага със сензорен кабинет за релаксация, където всяко дете се чувства спокойно и защитено от негативни емоции и състояния. Опираме се на науката радиестезия (Чувствам, долавям вълни, излъчвания) и фъншуй, за да подобрим атмосферата, в която живеят децата, като възпитаваме  и чувството й към естетика.

Учебен комплекс „Джани РоДари” стреми чрез активен спорт да  се преодолява хиподинамията у децата. Спортните занимания включват плуване, стена за катерене, модерен балет, народни танци, йога, въздушна йога, фехтовка, тенис на маса, тенис на корт, футбол, шахмат.

За децата се грижат логопед, психолог,ресурсен учител, използваме и музикотерапията и терапията чрез животни.

Материалната база в Учебния комплекс акцентира върху всеки детайл от ежедневието на децата и подпомага ученето чрез правене и преживяване. Обучение се осъществява в малки групи и класове чрез индивидуален подход и дисциплина.

Комплексът има собствена здравословна кухня, 24-часова охрана и видеонаблюдение. За удобство на родителите е осигурен собствен транспорт от ръка на ръка и професионални шофьори.