Балони на надеждата и мечтите полетяха за двойния юбилей на УК „Джани РоДари“

Балони на надеждата и мечтите полетяха за двойния юбилей на УК „Джани РоДари“

За Учебен комплекс „Джани РоДари“ 2020 година мина под знака на един двоен юбилей. 20 години от създаването на комплекса и 100 години от рождението на нашия патрон, големия италиански писател и педагог, любимецът на децата по целия свят – Джани Родари.

Естествената кулминация на всички прояви, организирани по случая през годината, бе 23 октомври – рожденият ден на изключителния творец.

На фасадата на един от корпусите на нашите прекрасни домакини от ВТУ „Тодор Каблешков“, където се намира детската градина на УК „Джани РоДари“, отрихме барелеф на любимия ни писател и вдъхновител.

Основателят и управител на УК, Дария Йосифова, връчи специално изработени плакети на всички наши приятели, които през годините са помагали и подкрепяли дейността на занималнята, яслата, детската градина и основното училище в комплекса.

„Като че ли беше вчера, когато на същото място преди 14 г. открихме детската градина. Бяхме шепа хора от Учебния ни център, децата също оттам и гостите. След 6-месечен ремонт направихме тази нова стъпка в развитието си – от нулата. Днес екипът ни наброява 70 човека и над 250 деца  заедно с Учебния център. Тогава имахме едно малко, наистина красиво, но старо бусче, днес бусовете на „Джани Родари“ са 8. Цифрите и статистиката ми помагат по време на трудности да си припомня, че въпреки всичко вървим напред, че щом пътят е „нагорен“, значи е правилният, както казва Казандзакис“, заяви Йосифова в своето обръщение към децата, родителите, гостите и всички учители, възпитатели и сътрудници на УК.

В края на тържествената церемония десетки балони полетяха към небето – символ на надеждата и сбъдването на мечтите ни.

Изминаха 20 години, пред нас са следващите и ние сме готови за тях.