Частно училище Джани Родари

ул.”Гео Милев” 158, ВТУ „Т.Каблешков”–Корпус 6,
София 1574

0896 769 230                 0896 769 243
djanirodari@abv.bg

Джани РоДари

Издаваме:

- Удостоверение за завършен подготвителен клас;

- Удостоверение да завършен първи клас;

- Свидетелство за завършен начален етап на основно образование;

- Удостоверение за завършен клас;

- Свидетелство за завършено основно образование.

Осигуряваме обучение в малки групи, държим на спокойната атмосфера, индивидуален подход, дисциплина. Имаме собствена здравословна кухня, 24-часова охрана и видеонаблюдение на комплекса.

Възпитаниците ни получават ранно чуждоезиково обучение - 10 часа седмично по основния език- английски, немски, руски, както и 2 часа втори чужд език по избор - италиански, китайски, гръцки.

Обучението по математика е чрез метода jump math, а по български език и литература по авторска програма “Граматика на фантазията”.

Всеки ден има занимания по музика по метода “Шулверк”, създаден от Карл Орф, както и R. Y. E. обучение чрез йога.

За децата се грижат логопед, психолог, ресурсен учител и музикотерапия.

На учениците от подготвителен и първи клас предоставяме възможност за следобеден сън.

Спортните занимания включват плуване, стена за катерене (в собствена спортна база), модерен балет, народни танци, йога, въздушна йога, фехтовка, тенис на маса, тенис на корт, колоездене, футбол, шахмат.

Учебен комплекс „Джани РоДари” поставя силен акцент върху спорта. Ние преодоляваме хиподинамията чрез активен спорт. Децата тук спортуват не само в часа по физическо възпитание, а ежедневно в организираното като спортен час голямо междучасие с треньори по футбол, баскетбол, тенис на маса, катерене.

Школата ни по танци е с ръководители от ансамбъл “Чинари”, създаден през 1993 г. от професионални изпълнители на български народни танци, музика и песни. Всеки член на ансамбъла има отлична професионална подготовка по музика и хореография. Изпълнителите на ансамбъл “Чинари” са талантливи и красиви млади хора, виртуозни изпълнители на традиционни български танци, песни и инструментални мелодии.

Освен това сме разработили разнообразни ателиета, където децата се учат и забавляват в изработване на кукли, маски и костюми или всичко необходимо за изнасяне на представление, програмите “Леголандия”, или какъв е градът през детските очи, “Приятели на Изтока” (оригами, икебана и културни традиции), “Етикет”, или как да се държим в обществото, “Тайните на кухнята”, или здравословното хранене и т.н.

Два пъти в месеца провеждаме организирани мероприятия с децата извън училището.

Работим през ваканциите и организираме сини, зелени и бели училища.